Treceți la conținutul principal

Cautari Audio-Foto-Video

De multe ori organizarea unui eveniment, de orice natură ar fi el (nuntă, cumetrie, reuniune, aniversare, etc) implică pe langă foarte multe cheltuieli și decizii cruciale. Unele dintre aceste decizii sunt legate de cei care asigură coloana sonoră a evenimentului, fie el Dj sau Formație, și mai apoi cei care imortalizează evenimentul videografic sau fotografic.

Despre aceste decizii vreau să vă vorbesc un pic pentru că într-un mod sau altul ne privesc și pe noi.

Mai întâi de toate NU VĂ GRĂBIȚI !!! Luați-vă timpul necesar să puteți lua legătura personal cu cei de care sunteți interesați, ideal ar fi să puteți discuta față în față pentru ca astfel puteți vedea și ce fel de persoană este. 

Când este vorba de tocmit o formație pentru un eveniment, cel mai bine e să-i puteți asculta LIVE la un eveniment asemănător cu al vostru (nuntă, cumătrie, etc) ca să fiți siguri că acea formație cântă pe placul vostru dar și mai important: că ei pot acoperi toate genurile muzicale de care sunteți interesat.

Un alt lucru important legat de formații este: NU luați decizii pe baza unor clipuri postate online (youtube, facebook, etc) pentru că e de la sine înțeles că pe internet veți găsi întotdeauna alese cele mai bune momente ale lor (fie vorba între noi... proști ar fi să-și pună clipuri cu momente nereușite).

Când vine vorba de Dj lucrurile stau oarecum asemănător. Aceștia au posibilitatea de a va delecta cu o varietate mult mai largă de muzică și de ce  nu, la o calitate de multe ori mai bună decât a multor formații. Trebuie în schimb să vă asigurați că Dj-ul va lua parte activ la petrecerea voastră, și muzica nu va cânta ca la radio! 

Nu e bine nici dacă Dj-ul face o listă cu melodii la care dă PLAY și apoi se duce la fumat uitând de fapt că e la o petrecere privată, dar nici să fie îmbărbătat cu ceva tărie, și prinzând astfel curaj să ”folosească” microfonul mai mult decât v-ați dori voi! 

Cât despre cameramani și fotografi, cineva spunea că ”Prost nu este cel care cere... ci ăla care dă!” Am început cu zicala asta, deși ea se aplică din ce în ce mai mult în zilele noastre, fără să am vreo intenție de a supăra pe cineva!

În primul rând când căutați fotografi sau cameramani, întotdeauna se găseste cineva să vă recomande o echipă ”bună”. Nu e nimic rău! Dar ca și în cazul formațiilor și Dj-ilor, e bine să luați legătura personal cu ei. 

Sfatul meu ar fi să nu începeți discuția cu întrebarea: ”Cât costă de filmat și fotografiat?”, pentru că s-ar putea să obțineți un preț mic dar să vă pară rău la sfârșit, nemulțumiți de calitate, sau de lipsa ei! Puteți întreba în schimb: ”Ce faceți? Cum faceți? Ce calitate? etc.”

Ar fi optim dacă vă puteți întâlni cu aceștia astfel încât să vedeți toate fotografiile și toată filmarea de la un eveniment întreg, astfel încât să vă convingeți de profesionalismul lor, și de faptul că ei sunt cei cărora le puteți încredința amintirile voastre.

Nu vă lăsați impresionați de aparatura folosită, pentru că oricât ar fi ea de scumpă și performantă, NU face treaba de una singură! Dacă cel care o mânuie nu știe să o folosească, nu o să iasă niciodată un produs final calitativ. 

Important este să fiți voi multumiți de rezultatele muncii lor astfel încât să nu vă pară rău după banii pe care i-ați oferit pentru serviciile lor, și implicit de faptul că ați rămas cu o amintire prost realizată, a unui eveniment de multe ori unic în viață.

Acestea fiind scrise, nu-mi rămane decât să vă urez succes în căutările voastre, și poate treceți și pe la noi...

Cu Respect 
GO-Records Studio